• Mooie kwaliteit direct van de drukker
• Voor professionele designers
• Veel drukwerk mogelijkheden

Aanleverspecificaties Ronde Hoeken

PDF
Lever je bestanden altijd aan als pdf.

Afloop en snijtekens
Houdt bij je ontwerp altijd een afloop van 3 mm aan. Dit betekent dat een achtergrond of illustratie altijd nog 3 mm doorloopt na de rand. Dit om witranden na het snijden te voorkomen. Bij het schoonsnijden van jouw drukwerk kan er altijd een mm afwijking optreden. Zo zit je safe! Bij het exporteren naar PDF is het ook belangrijk dat je ook snijtekens (crop marks) aan je document toevoegt.

Ronde hoeken aanleveren
Wanneer je hebt gekozen voor ronde hoeken (voor bijv 3 of 5 mm), dan hoef je dit niet in het bestand aan te geven. Alle buitenste hoeken worden automatisch voorzien van rondhoeken. Heb je een dubbele kaart en wil je ook graag bij de vouw rondhoeken, kies dan voor 'stansen' en lever een stansvorm aan. Lees hier meer hoe je een document maakt met een stansvorm. 

Transparanties
Zorg dat je bestanden met transparanties altijd opslaat als PDFx1a:2001. Hiermee worden de transparanties netjes omgezet en kunnen wij het drukproces goed beheren.

Lijnen
Als je gebruik maakt van lijnen en strepen, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Wanneer je lijnen van 0,25 pt in je bestand hebt, zet deze dan altijd in 100% zwart.

Teksten en fonts
Plaats teksten altijd minimaal 5 mm van de rand af. Dit is mooier voor je ontwerp en het uiteindelijke resultaat. Als minimale lettergrootte adviseren we 7 pt, dit is uiteraard ook afhankelijk van het font dat je gebruikt. Het is aan te raden om fonts om te zetten naar contouren (outlines) voordat je je bestand exporteert naar PDF. Op deze manier kunnen er geen fouten met het font ontstaan. Van je bestand een pakket maken en je fonts insluiten is ook een optie (dit is een Indesign optie).

Resolutie / kwaliteit
Het mooiste resultaat krijg je met beelden met een resolutie van 300 DPI (of meer), maar 150 DPI is minimaal. Hiermee zorg je ervoor je dat je afbeeldingen pixelig of onscherp worden.

Gebruik van zwart
Gebruik voor diep zwart (rich black) de volgende opbouw: C30%, M30%, Y30% en K100%. Deze diep zwart gebruik je alleen voor grote vlakken en grote tekst, niet voor kleine tekst, daarvoor gebruik je 100% zwart (C0%, M0%, Y0% en K100%)

Pagina’s
Lever altijd alle pagina's aan. Ook als deze leeg is en je hebt gekozen voor een 1/0 of 4/0 bedrukking. Een bestand bestaat dus altijd uit minimaal 2 pagina's!