• Mooie kwaliteit direct van de drukker
• Voor professionele designers
• Veel drukwerk mogelijkheden

Aanleverspecificaties algemeen drukwerk

PDF
Lever je bestanden altijd aan als pdf.

Afloop en snijtekens
Het is het belangrijk om bij je ontwerp altijd een afloop van 3 mm aan te houden. Dit om witranden na het snijden te voorkomen. Snijtekens mag je mee aanleveren maar dit is geen must.

Transparanties
Zorg dat je bestanden met transparanties altijd opslaat als PDFx1a:2001. Hiermee worden de transparanties netjes afgevlakt en kunnen er geen onverwachte resultaten ontstaan in het drukproces.

Lijnen
Als je gebruik maakt van lijnen en strepen, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt.  Mocht je lijnen van 0,25 pt hebben in je bestand, maak deze dan altijd 100% zwart. Gebruik je folie in je drukwerk, dan moeten de lijnen dikker zijn dan 1 mm. Lees hier meer over het aanleveren van Scodix drukwerk.

Teksten en fonts
Plaats teksten altijd minimaal 5 mm van de rand af. Dit komt ten goede aan je ontwerp en het uiteindelijke resultaat. Als minimale lettergrootte adviseren we 7 pt, dit is uiteraard ook afhankelijk van het font dat je gebruikt. Het is verstandig om fonts om te zetten naar contouren (outlines) voordat je je bestand exporteert naar PDF. Op deze manier kunnen er geen fouten met het font ontstaan. Van je bestand een pakket maken en je fonts insluiten is ook een optie.

Resolutie / kwaliteit
Het beste resultaat krijg je met beelden met een resolutie van 300 DPI (of meer), maar 150 DPI is minimaal. Hiermee voorkom je dat je afbeeldingen pixelig of onscherp worden.

Gebruik van zwart
Gebruik voor diep zwart (rich black) de volgende opbouw: C30%, M30%, Y30% en K100%. Deze diep zwart gebruik je alleen voor grote vlakken en grote tekst, niet voor kleine tekst, daarvoor gebruik je 100% zwart (C0%, M0%, Y0% en K100%)

Pagina’s
Lever altijd alle pagina's aan die bedrukt worden. Voor ENKELE kaartjes geldt (1/0 en 4/0) dat er maar 1 zijde is die bedrukt wordt, je levert dan ook maar 1 pagina aan.